Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

15.03.2014 2971

 

 
 

    MELİKŞAH ORTAOKULU (1991-....)

 

  Okulumuz ismini Büyük Selçuklu Devleti Hükümdarı, Türk Tarihinin önemli devlet adamı ve ordu komutanı Sultan Melikşah´tan almıştır. Okulumuz, eğitim öğretim hayatına,1991 yılında, 8 sınıf, 250 öğrenci ve 20 öğretmenle, İlk Kurucu Müdür Hüdaverdi SAHAN yönetiminde başlamıştır.

 

Tek bina ile on beş derslikli olan okulumuz, 2006–2007 eğitim öğretim döneminde yardımsever iş adamı Özkent AKBİLEK beyefendinin yaptırmış olduğu 16 derslikli yeni binası ile öğrenci ve eğitim kapasitesini arttırarak eğitim öğretim hayatına devam ettirmiştir.

 

  Okulumuz, çeşitli yarışma ve etkinliklerde birçok dalda başarı göstermiştir. Comennius Projesi hazırlayarak çeşitli ülke okullarıyla aktiviteler gerçekleştirmiştir.  Başkent Enerji Hareketi Projesinde, Başarı Belgesi almış,  Temizlik ve Hijyen konularında gösterdiği başarıyla Beyaz Bayrak almaya hak kazanmış, Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında ilçemizde en çok projeyle okulumuz temsil edilmiştir. Şiir ve öykü yarışmalarında ilçe, il ve ülke düzeyinde ödüller almıştır. Kan bağışı kampanyası, enerji verimliliği gibi çalışmalarla, sosyal bilinç oluşturma amaçlı etkinliklerimizle, velilerimizin de okulumuzun eğitsel çalışmalarına katılmasını sağlamıştır. Başka kurumların imkânları da kullanılarak öğrencilerimizin bir çoğu sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katılmıştır. 

 

Velilerimiz her zaman ve her alanda yanımızda olup, çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için yoğun çaba sarf etmektedirler.

 

Okulumuzun sahip olduğu en önemli değer; alanında uzman, tecrübeli ve fedakâr kadrosudur.